Dit product moet opgehaald worden

Het product dat u heeft toegevoegd kan alleen in de winkel opgehaald worden. Dit product is te kwetsbaar om te versturen. U kunt het product wel online bestellen, maar dient uw bestelling vervolgens af te halen in een winkel naar keuze.

Geschiedenis

Huize van Wely sinds 1922

Meneer van Wely, grondlegger en naamgever van Huize van Wely, opende in 1922 de deuren van zijn banketbakkerij annex kokerij in de Hoofdstraat van Noordwijk aan Zee. De badplaats was destijds een zeer goede vestigings-plaats voor een patisserie; geliefd bij de Oosterburen vanwege de zee en haar mondaine karakter.

 

Cees Booij had net als meneer van Wely een banketbakkerij en kokerij, gevestigd in Wormerveer. Toen zijn bedrijf afbrandde, ging hij naarstig op zoek naar een nieuwe banketbakkerij. Hij kocht in 1950 het over te nemen Huize van Wely en verhuisde met het gezin naar Noordwijk. Voorwaarde van de weduwe van Wely was dat de naam behouden zou blijven. Destijds een heel ander bedrijf dan het huidige, verkocht Huize van Wely vooral producten van de grote luxe chocolademerken die destijds nauwelijks te verkrijgen waren zoals Droste en Lindt. Chocolade was toen erg chique, het was enkel en alleen te verkrijgen bij de banketbakker.

 

Pieter Booij, als enige van de kinderen Booij bezeten van het patisserie en chocolaterie vak, is founding father van het huidige Huize van Wely. In 1970 kocht hij het bedrijf en onder zijn handen verwierf de patisserie, chocolaterie en glacerie uit Noordwijk aan Zee langzamerhand internationale faam. Door zijn innovatieve en destijds totaal nieuwe visie op het gebied van producten, maar ook verpakking, winkelinterieur, klantenbenadering pionierde Pieter Booij in een land dat nog nauwelijks bekend was met luxe patisserie.

 

Alle meer dan 500 producten van Huize van Wely (patisserie, chocolaterie en glacerie – ijs), worden handmatig, in house, gemaakt. Daarmee is Huize van Wely de enige in Nederland, uniek en staat het nog steeds op eenzame hoogte. Toppatissiers en topchefs kijken graag in de keuken van Huize van Wely. Veel talenten in binnen- en buitenland hebben er het vak geleerd. Men spreekt inmiddels van de ‘School van Van Wely’. Huize van Wely maakt eerlijke, pure producten: er worden geen kunstmatige geur- of smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen toegevoegd.

 

Huize van Wely heeft, naast het moederbedrijf in Noordwijk waar ook de keukens zich bevinden, twee vestigingen in Amsterdam, één in Heemstede en twee in Jakarta, Indonesië.