Dit product moet opgehaald worden

Het product dat u heeft toegevoegd kan alleen in de winkel opgehaald worden. Dit product is te kwetsbaar om te versturen. U kunt het product wel online bestellen, maar dient uw bestelling vervolgens af te halen in een winkel naar keuze.

patissiers aan het woord

Altijd al willen weten wie de personen achter Huize van Wely zijn? In onze rubriek leest u meer over onze patissiers, chocolatiers en glaciers en geven wij u een kijkje in onze moederkeukens te Noordwijk.

Esther van Vliet

  • Naam: Esther van Vliet

 

  • In dienst sinds: 01-07-2015

 

  • Functie: Patissier

 

Hoelang ben jij al werkzaam in de patisserie wereld?

Ik ben momenteel bijna 7 jaar werkzaam in de patisserie en ben eigenlijk via een omweg in dit mooie vak terecht gekomen. Ik heb eerst de havo afgerond en besloot vervolgens naar de Hogeschool van Kunst (mode ontwerp) in Utrecht te gaan. Na twee jaar kwam ik erachter dat hierin niet mijn passie lag, maar dat ik creatief met mijn handen bezig wilde zijn. Ik heb uiteindelijk een versnelde opleiding Zelfstandig Werkend Bakker niveau 3 kunnen volgen en daarna kon ik aan een opleiding niveau 4  starten.

 

Zijn er naast Huize van Wely nog andere bedrijven waar je hebt gewerkt in binnen –en buitenland?

Ik heb bij Brood en Banketbakkerij Tersteeg in het Woerdense Verlaat gewerkt. Daarna een jaar bij patisserie Remy in Blaricum en vervolgens ben ik stage gaan lopen bij Huize van Wely. Daar beviel het mij én mijn werkgever zo goed dat ik een vast contract kreeg.

 

Wat is jouw specialiteit?

Ik ben eigenlijk allround inzetbaar! Dit betekent dat de Chef mij kan plaatsen op de bakafdeling, de patisserie afdeling of het marsepeinwerk. Momenteel sta ik vaak aan de bakzijde en maak ik o.a. tartelettes, sloffenbodems of cakes.

Naast het bakken haal ik  veel plezier uit het afmaken van taarten of petit desirée.  Dit doe ik echter niet vaak, maar wil deze ervaring uitbreiden.

Esther van Vliet

Hoe zou je het ambacht ‘patisserie’ omschrijven?

Wat ik zo mooi vind aan patisserie is dat je heel creatief bezig bent met eten en dat je alle zintuigen gebruikt. Het gaat niet alleen om de smaak! Het gaat er ook om hoe een product eruit ziet, hoe het ruikt en hoe de texturen van de creatie eruit zien. Als patissier ben je met allerlei facetten tegelijk bezig.

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen binnen jouw vakgebied?

De grootste uitdaging is om jezelf continu te blijven prikkelen om altijd iets nieuws te leren. Jezelf uitdagen om nieuwe dingen te verzinnen. In de hectische wereld van de patisserie moet je zelf initiatief tonen. Je moet zelf durven vragen om andere facetten binnen het vak op te mogen pakken en je moet zelf adviezen of tips aandragen hoe dingen beter kunnen.

Bij Huize van Wely heerst er absoluut geen competitiedrang. Wij leren van elkaar.

 

Wat is het mooiste product dat je bij Huize van Wely hebt mogen maken? Waar ben je het meest trots op?

Ik heb in 2012 de Talentenprijs Gouden Gard gewonnen, hier ben ik heel trots op. Voor deze wedstrijd ben je van A tot Z met een product bezig. Je begint met een concept en bouwt alles stap voor stap uit. Toen ter tijd liep ik stage bij Huize van Wely en was het gehele team betrokken bij mijn deelname. Regelmatig waren er proefsessies en kon iedereen zijn/haar mening geven. Vervolgens bracht ik de verbeteringen aan. Uit ongeveer 32 inschrijvingen mocht ik mij de nummer 1 noemen.

Esther van Vliet

Wat maakt Huize van Wely anders dan alle andere hoogstaande patisseriehuizen?

Bij Huize van Wely wordt klassiek in ere gehouden, maar sinds de komst van de nieuwe Chef de Patisserie Robin Hoedjes wordt het klassiek ook gemengd met een moderne stijl. Deze verandering zorgt er echter niet voor dat de klassieke technieken vergeten worden. In tegendeel, hier wordt veel waarde aan gehecht. Maar ook Huize van Wely moet blijven vernieuwen. Robin neemt veel eigentijdse technieken mee en geeft onze consument ‘Klassiek met een moderne touch’.

Onze klassieke stijl zie je bijna nergens meer. De combinatie van ‘Klassiek met een vleugje modern’ maakt ons bijzonder in de markt.

 

Je werkt al twee jaar bij Huize van Wely, wat vind jij zo mooi aan ons bedrijf?

Je kunt hier zo ontzettend veel leren! Het assortiment is heel erg breed en wordt continu vernieuwd. Hierdoor staan wij patissiers nooit stil. Als je een veelzijdig bedrijf zoekt waarbij je een scala aan aspecten mag creëren, dan zit je bij Huize van Wely goed. Ik raad dan ook alle BOL-leerlingen aan om hier stage te lopen.

 

Zijn er nog gebieden waarop jij je zou willen ontwikkelen?

Ik wil me niet specialiseren. Ik wil een allrounder zijn die overal ingezet kan worden. Dus het antwoord op de vraag is: ‘Waarop wil ik me niet ontwikkelen?’

 

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst bij Huize van Wely?

Ik zou dolgraag een eigen product ontwerpen dat in productie wordt genomen en  vervolgens mag schitteren in onze winkels.