Dit product moet opgehaald worden

Het product dat u heeft toegevoegd kan alleen in de winkel opgehaald worden. Dit product is te kwetsbaar om te versturen. U kunt het product wel online bestellen, maar dient uw bestelling vervolgens af te halen in een winkel naar keuze.

patissiers aan het woord

Altijd al willen weten wie de personen achter Huize van Wely zijn? In onze rubriek leest u meer over onze patissiers, chocolatiers en glaciers en geven wij u een kijkje in onze moederkeukens te Noordwijk.

Pascal Aprahamian

 • Naam: Pascal Aprahamian
 • In dienst sinds: 01-10-1986
 • Functie: Chef Glacerie en souschef Patisserie
 • Hoelang ben jij al werkzaam in de patisserie wereld?

Ik ben al ruim 37 jaar werkzaam in de patisserie.

 • Zijn er naast Huize van Wely nog andere bedrijven waar je hebt gewerkt in binnen –en buitenland?

Ik ben van origine een Fransman en heb voordat ik bij Huize van Wely kwam werken bij verschillende bedrijven in diverse steden in Frankrijk gewerkt. Dit verliep via een Franse organisatie van Ambachtelijke beroepen waarmee ik een ‘Tour  de France’ heb gemaakt. Ik mocht gedurende die tijd 12 tot 14 maanden in een hoogstaand Patisserie bedrijf werken en ging vervolgens weer door naar de volgende prachtige onderneming. In Frankrijk heb ik de titel ‘Compagnon’ behaald met een meesterstuk in suikerwerk. Gedurende die periode heb ik door het sparren met vaklieden en het uitwisselen van technieken bij veel verschillende bedrijven ontzettend veel ervaring opgedaan. Hierna heb ik één jaar in Keulen in Duitsland gewerkt. Vervolgens ben ik in Nederland terecht gekomen, waar ik eigenlijk weer voor één jaar zou blijven. Met de toenmalige eigenaar dhr. Booij ben ik overeengekomen om een jaar extra te blijven bij Huize van Wely. Ik ontmoette in die tijd mijn huidige vrouw waardoor een einde kwam aan al het reizen en ik uiteindelijk nooit meer weg ben gegaan bij Huize van Wely. Ik heb in die jaren altijd veel geleerd en prettig samengewerkt met de heer Booij en de heer van Haarlem, mijn toenmalige chef. 

 • Wat is jouw specialiteit?

Mijn specialiteiten liggen bij het ontwerpen en produceren van room –en sorbetijs smaken, luxe ijstaarten en diverse soorten koek. Om mezelf te ontwikkelen in het Glacerie vak heb ik verschillende stages gelopen bij de ‘École supérieure de Pâtisserie Yssingeaux’. Naast al mijn werkzaamheden in de Glacerie houd ik me ook bezig met patisserie en banket.

Pascal Aprahamian

 • Het merendeel van onze klanten associeert Huize van Wely alleen met onze winkels, maar wat speelt er zich achter de schermen af? Hoe ziet een dag in de bakkerij eruit?

Een dag in de patisserie is een dag met veel organisatie, tempo en creativiteit. We starten de dag met een overleg met de Chef de Patisserie. Daarin worden de voorraden van de productgroepen besproken en wordt er vervolgens een taakverdeling gemaakt wie welke producten gaat produceren. Mijn team bestaat uit drie personen, waarin de taken altijd goed verdeeld worden.  

 • Hoe zou je het ambacht ‘patisserie en glacerie’ omschrijven?

Het ambacht ‘Patisserie en Glacerie’ is voor mij vakmanschap. Het plezier om iets moois en lekkers te maken van het product voor onze klanten. 

 • Wat zijn jouw grootste uitdagingen binnen jouw vakgebied?

Mijn grootste uitdaging binnen mijn vakgebied is om ieder jaar weer voor de feestdagen of andere speciale gelegenheden een nieuw, verrassend product te ontwerpen waarvan onze klant enthousiast raakt. Daarbij komen veel facetten kijken, want het product moet er vernieuwend uitzien, de arbeidstijd moet vanwege de temperatuur van het product (ijs) kort zijn, de smaken moeten kloppen en de verkoopbaarheid van de taart is uiteraard ook ontzettend belangrijk. 

 • Wat is het mooiste product dat je bij Huize van Wely hebt mogen maken? Waar ben je het meest trots op?

Dit vind ik een lastige vraag. In 30 jaar tijd zijn er veel momenten geweest dat ik trots ben geweest op hetgeen dat ik gemaakt heb. Als ik één ding moet noemen, is het opzetten van de Glacerie afdeling voor mij heel bijzonder. Voordat ik bij Huize van Wely kwam bestond er namelijk geen Glacerie afdeling. Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet en ben trots op waar we nu staan.

Pascal Aprahamian

 • Wat maakt Huize van Wely anders dan alle andere hoogstaande patisseriehuizen?

Huize van Wely is speciaal vanwege zijn kwaliteit en de ambachtelijke wijze van werken. Dit bedrijf heeft zich jarenlang ingezet voor het volgen van cursussen en het bijwonen van beurzen om alle medewerkers geprikkeld te houden. Het is makkelijk om aan de top te komen, maar het is zoveel moeilijker om aan de top te blijven. En dát is hetgeen waarin Huize van Wely het verschil maakt! Het is ons niet komen aanwaaien. We hebben er hard voor moeten werken. Ik vergelijk Huize van Wely in Nederland met ‘Fauchon’ in Frankrijk, bekend vanwege zijn prachtige producten.

 • Je werkt al 30 jaar bij Huize van Wely, wat vind jij zo mooi aan ons bedrijf?

Het allermooiste is het bedrijf zelf, het concept. Het is een banketbakkerij die je niet overal ziet. De sfeer, de luxe uitstraling met het zwart marmeren interieur en de presentatie van de producten. Het concept moet wel met de tijd mee. In 30 jaar is er een verschil van dag en nacht ontstaan in Culinair Nederland. Er is veel concurrentie in ons vakgebied gekomen, vooral de laatste 15 jaar. Daarom is het belangrijk om ons concept te blijven ontwikkelen. 

 • Zijn er nog gebieden waarop jij je zou willen ontwikkelen?

Je bent nooit te oud om te leren en in ons vak kun je je altijd blijven ontwikkelen. 

 • Wat zijn jouw dromen voor de toekomst bij Huize van Wely?

Ik zou de komende jaren nog heel graag een assortiment ijstaarten voor het middensegment bij Huize van Wely willen introduceren.