Dit product moet opgehaald worden

Het product dat u heeft toegevoegd kan alleen in de winkel opgehaald worden. Dit product is te kwetsbaar om te versturen. U kunt het product wel online bestellen, maar dient uw bestelling vervolgens af te halen in een winkel naar keuze.

De School van Van Wely

Innovatie en liefde voor het ambacht bij Huize van Wely

Huize van Wely, sinds 1922 is een landelijk en internationaal bekend Nederlands patisseriehuis. Zeer bekend om de patisserie, chocolaterie en glacerie producten.

 

Huize van Wely heeft vier vestigingen in Nederland; het moederbedrijf en productie in Noordwijk aan zee, twee filialen in Amsterdam en een in Heemstede. Daarnaast zijn er nog twee Huize van Wely winkels in Jakarta, Indonesië, inclusief een prachtig restaurant, tearoom en cocktailbar.

 

Meer dan 500 producten van Huize van Wely (patisserie, chocolaterie en glacerie), worden volledig met de hand, op de locatie in Noordwijk gemaakt. Het bedrijf staat al decennialang voor eerlijke, pure producten; er worden geen kunstmatige geur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Wij blijven voortdurend bezig met kwaliteitsverbetering en innovatie.

 

“Huize van Wely blijft innoveren met nieuwe creaties, smaken en technieken. Altijd met de mooiste ingrediënten die er te krijgen zijn, het liefst seizoensgebonden. Altijd kwaliteit.”

Directeur -en Chef de Patisserie Joost Rotteveel heeft binnen Huize van Wely sinds medio juni 2016 de leiding overgenomen van Pieter Booij. Hij is een echte topper; vijf keer achtereenvolgend Nederlands kampioen patisserie, Europees kampioen patisserie en vervolgens werd hij derde bij de wereldkampioenschappen in Baden-Baden, Duitsland.

 

Met al zijn vakkennis en zijn drive tot vernieuwing doet hij niets liever dan dit overbrengen op zijn team en leerlingen.
Joost: “Ik blijf in ons vakgebied altijd bezig met het beste uit mijn mensen én uit mezelf te halen. Als je doet waar je hart ligt, dan alleen kun je tot grote hoogten komen. Dan blijf je altijd groeien en gemotiveerd.”

 

Sous-chef de patisserie, Peter Remmelzwaal, tevens lid van het Nederlands Patisserie Team over zijn liefde voor het vak: “Liefde voor het vak is een kwestie van nooit uitgeleerd zijn. ’s Avonds langer doorgaan om toch die perfecte smaakcombinatie te kunnen maken precies zoals je deze in je hoofd hebt.'”

 

Daarnaast heeft Huize van Wely o.a. met de volgende top-ambachtsmensen (de meesten werken al vele jaren bij Huize van Wely) een zeer sterk team met ongelooflijk veel expertise en enthousiasme in huis:
Fransman patissier Pascal Aprahamian voor de afdeling glacerie, chocolatiers Michel Engelen en Renée van Rootselaar voor de afdeling chocolaterie en coming man patissier Robin Hoedjes (ook lid Nederlands Patisserie Team).

 

Al deze vakmensen zijn graag met hoofd en handen bezig om mooie creaties uit te werken en nieuwe producten te ontwikkelen, die mede door hun inbreng tot stand komen. En daar zijn zij én Huize van Wely ontzettend trots op.

Kennis delen

 

Huize van Wely, sinds 1922 is inmiddels een opleidingscentrum voor de ambachten patissier, chocolatier en glacier. Men spreekt daarom al jaren van de ‘School van Van Wely’. Huize van Wely draait op ambacht, liefde voor het vak en perfectionisme. Al onze patissiers, chocolatiers en glaciers zijn onvervalste ambachtslieden. Zij werken vernieuwend en hebben oog voor het kleinste detail.

 

Kennis delen is waar Huize van Wely al decennia voor staat. Met de vele aanvragen van stagiaires van landelijke ROC’s en België, is Huize van Wely uitgegeroeid tot hét kenniscentrum en opleidingskeuken voor leerlingen. Wij geven deze leerlingen en stagiaires de kans om de vakkennis en het ambacht tot in detail te leren beheersen. Andersom leren wij van hun spirit en kennishonger en worden ze aangemoedigd mee te doen aan nationale en internationale vakwedstrijden.

 

“Huize van Wely draait op ambacht, liefde voor het vak en perfectionisme”

De ‘School van Van Wely’

 

De ‘School van Van Wely’ heeft de afgelopen jaren vele bekende patissiers en chocolatiers  afgeleverd, waar we zeer trots op zijn.

Natuurlijk gaan wij ook de samenwerking aan met onze collega’s, Onze sous-chef de patisserie Peter Remmelzwaal en toppatissier Robin Hoedjes zijn lid van het Nederlands Patisserie Team. Hier kunnen alleen jonge talenten tot toetreden die in voorgaande jaren Nederland kampioen patisserie zijn geworden. Jonge ambitieuze patissiers krijgen de kans elkaar hier maximaal uit te dagen en zodoende veel van elkaar te leren en internationale ervaring op te doen.

 

Om een indicatie te geven van het niveau van een aantal van onze oud medewerkers, allen van de ‘School van Van Wely’, klappen we hierbij even uit de spreekwoordelijke school.
Hieronder een greep:

 

Jeroen Goossens
Eigenaar van Jeroen Goossens Dutch Pastry in Almere, sinds 1989 chef patissier van het Koninklijk Huis en verantwoordelijk voor de patisserie bij officiële staatsbanketten en speciale koninklijke opdrachten.

 

Rudolph van Veen
SVH Meesterkok en Meesterpatissier, televisie-patissier en televisie-chef voor Nederlandse digitale televisiezender 24 Kitchen.

 

Roger van Damme
Eigenaar restaurant ‘Het gebaar’ in Antwerpen, heeft eigen kookprogramma op het digitale kookkanaal in België: Njam!

Hidde de Brabander
Eigenaar van ‘Dreams of Magnolia’ in Den Haag, mede-presentator en jurylid van televisieprogramma ‘Bake my Day’ bij Net 5.

 

Daniël Jongsma
Chef patisserie ‘Fauchon Paris’ in Koeweit, lid van het Nederlands Patisserie Team.

 

Remy Duker
Eigenaar van ‘Patisserie Remy’ in Blaricum, jurylid televisieprogramma ‘CupCake Cup’.

 

Remco Dekker
Eigenaar van ´Maré Pâtisserie Chocolaterie´ in Ulvenhout,
SVH Meesterijsbereider.

 

Cees Duindam 
Product ontwikkelaar van de Businessclass van KLM.

 

Arthur Tuytel
Eigenaar van ‘Arthur Tuytel Chocolatier- Patissier’ in Alblasserdam, lid van het Nederlands Patisserie Team.

 

Arthur de Rouw
Eigenaar van ‘Patisserie de Rouw ’ in Vught.

 

Michel Jansen 
Eigenaar ‘Patisserie chocolaterie Michel’ in Haarlem.

 

Hans Mekking
Mede vennoot van ‘Urban Cacao’ in Amsterdam.

 

Martin Seldenthuis 
Chef patisserie chocolaterie ‘Jarreau’ in  Den Haag.

 

Frank van Haarlem
Chef patisserie ‘George Vis’ in Noordwijk.

 

Freek van der Meij 
Chef patisserie ‘Patisserie chocolaterie Michel’  in Haarlem.