0

Huize van Wely in de media

"Een traktatie van wereldfaam"

Het vermaarde Huize van Wely bestaat 100 jaar en viert dat met een jubileumtaart. Het werd een meesterstuk,
waarin een eeuw aan vakkennis en verfijning samenkomt.

LEVEN! Magazine Leiden 004 2022


Lees hier het artikel

"BELACHELIJK LEKKER: DEZE CHANDON GARDEN SPRITZ TAART VAN HUIZE VAN WELY"

Foodjournaliste Sharon van Lokhorst van FavorFlav over haar nieuwste ontdekking: "Deze taart wordt gemaakt door Huize van Wely en liefhebbers van het betere trakteerwerk weten deze patissier al jaren feilloos te vinden. Aanvankelijk was de oranje taart – met kroontje – gecreëerd voor Koningsdag, maar de reacties waren zo overweldigend, dat de patissiers van Huize van Wely gewoon door zijn gaan bakken. Wat maakt de taart zo lekker? Dat is onmiskenbaar de luchtige CHANDON Garden Spritz mousse in combinatie met de zachte mandarijnencremeux, afgewisseld met laagjes biscuit. Als ik er over schrijf begin ik alweer te kwijlen… "

favorflav.com Food News 13-05-2022


Lees hier de recensie

Recept kip-kerrie hapjes - Robin Hoedjes

"Kip-kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker."

Bakkers in bedrijf | editie 2-2022


Lees hier het recept

Lotte van Gorp is de beste patissier van Nederland!

Maandag 7 maart 2022 heeft de landelijke patisseriewedstrijd Dutch Pastry Award plaatsgevonden in Evenementenhal Gorinchem. Hierbij is Lotte van Gorp, patissier bij Huize van Wely, bekroond tot de beste patissier van Nederland 2022.

Negen patissiers hebben gestreden voor deze titel. Aan hen de opdracht om een desserttaart en showstuk te creëren in het thema van dit jaar: kunst. Lotte heeft zich laten inspireren door schilderijen van Vincent van Gogh, namelijk: Van Goghs Amandelbloesem, Zonnebloemen en IJsvogel aan de waterkant. De jury is vooral erg enthousiast over haar showstuk en ze wordt gecomplimenteerd met haar zonnebloemen van suiker.

Dutch Pastry Award 07-03-2022

Lees ook: 
Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022: Bakkerswereld | Leidsch Dagblad (voor abonnees)
Gouden Gard 2018 voor Lotte van Gorp: Bakkerswereld | Bakkers in Bedrijf
Lotte van Gorp biedt prinses Beatrix een gebakje aan: Leidsch Dagblad | Bakkerswereld


Lees hier het persbericht

Recept Petit Desiré Kokos - Robin Hoedjes

"Deze Petit Desiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met
een luchtige botercrème van pecannoten."

Bakkers in bedrijf | editie 10-2021


Lees hier het recept

Recept Kersenbavarois Robin Hoedjes - HIK

Een lekker en luchtig dessert voor de kerstdagen, bestaande uit een kersenmousse met stukjes amarena-kers en een steranijs anglaise. Verkrijgbaar in onze winkels, maar ook als recept.


Lees hier het recept

Onze patissier Rick wint Talentenprijs Patisserie!
-Gouden Gard 2021

Afgelopen dinsdag heeft Rick Bol, samen met 13 andere patissiers uit Nederland, gestreden voor de Talentenprijs. Deze vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Gouden Gard, voor jonge talentvolle patissiers. Met het thema van dit jaar ‘Steampunk’ in gedachte heeft Rick deze prachtige desserttaart gecreëerd en hiermee niet alleen de 1e prijs bemachtigd, maar ook de consumentenprijs gewonnen. 'De gelaagdheid, en de frisheid gecombineerd met de chocolade: alles klopte', aldus de vakjury die naar eigen zeggen onder de indruk was. 

Gouden Gard 12-10-2021


Lees hier een interview in Bakkers in bedrijf

SANSEVERIA

*GEZIEN IN SHOWCOLADE* Deze eetbare plant van chocolade is door onze chef Robin Hoedjes speciaal gecreëerd voor het programma 'Showcolade' en nu ook voor u verkrijgbaar: huizevanwely.nl/sanseveria


Klik hier voor de making-of

Bijna een miljoen kijkers voor eerste aflevering #showcolade

Zondag 18 april heeft de eerste aflevering van Showcolade bijna een miljoen kijkers bereikt! Wij zijn dankbaar dat er door Omroep MAX aandacht wordt besteed aan deze vorm van kunst.

Bekijk hieronder hoe de vakbekwame patissiers ware kunstwerken maken van chocolade:

making-of aflevering 6
making-of aflevering 5
making-of aflevering 4
making-of aflevering 3
making-of aflevering 1
making-of aflevering 2


Bekijk de afleveringen

Interview en recepten Robin Hoedjes in Patisserie & Desserts

Een interview met Robin Hoedjes met daarbij recepten van het Red Square gebakje en de Progrestaart van Huize van Wely.

"Nu werk ik bij Huize van Wely, waar ik heel trots op ben, maar de weg ernaar toe was echt wel hard werken.”

Patisserie & Desserts 61-2021


Lees hier het interview

De Volkskrant tv-selectie voor zondag 18 april: Showcolade NPO 1, 20.25 uur

"Naar een Japans voorbeeld gaat Omroep Max vanavond van start met de spelshow Showcolade. In het programma gaan patissiers Boudewijn Nijmeijer, Robin Hoedjes en Marike van Beurden aan de slag om chocolade voorwerpen te maken die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Presentator Edsilia Rombley ontvangt twee teams van bekende Nederlanders die moeten raden welke voorwerpen van chocola zijn, en de enige manier om dat te testen is proeven. Na een masterclass worden de kandidaten ook aan het werk gezet, bijvoorbeeld om chocoladeroosjes te maken." 


Lees hier de TV-TIP

Kijktip: Veldhuis & Kemper zijn teamcaptains in nieuw programma Showcolade

"Edsilia Rombley daagt twee teams van bekende Nederlanders, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, uit om erachter te komen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Er is maar één manier om dat te ontdekken: de deelnemers moeten er hun tanden in zetten.

Los van de twee teamcaptains heeft deze show nog een Haarlems tintje: chef patissier Robin Hoedjes van Huize van Wely, je weet wel, die chocoladewinkel aan de Zijlstraat, zal namelijk een grote rol spelen als chocoladespecialist." 

Zondag | 20.25U | NPO1
indebuurt Haarlem 16-04-2021


Lees hier het artikel

AD 15/4 Edsilia Rombley laat BN’ers in kunstwerken van chocolade happen: ‘Het is hilarisch én leerzaam’

"Het gaat om drie chocolatiers, Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden. Eigenlijk zijn het kunstenaars. Niet normaal wat ze elke keer maken: hun kunstwerken zijn niet van echt te onderscheiden. Ze gaan bezig met verschillende onderwerpen en twee teams, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, moeten raden welke echt is en welke van chocolade."

Zondag | 20.25U | NPO1


Lees hier het persbericht

VANAF 18 APRIL: SHOWCOLADE BIJ MAX MET EDSILIA ROMBLEY

"Patissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden."

Zondag | 20.25U | NPO1
Party 13 april 2021


Lees hier het persbericht

Onze patissier Vivian Yang wint 3e prijs bij de Dutch Pastry Award 2021!

De winnaar is Joeri Vandekerkhove (Deleye Products) en de tweede plaats ging naar Sibrich Bakker (Crème de la crème).

Met het thema destination in gedachte heeft Vivian haar showstuk geïnspireerd op de dood: de eindbestemming voor iedereen, met enerzijds een engel en anderzijds een duivel. Het kunstwerk is volledig vervaardigd uit chocolade en het vakmanschap straalt af van het prachtig geboetseerde vrouwenlichaam, de gedetailleerde vleugels en de levensechte rozen.

Dutch Pastry Team 06-04-2021


Lees hier het persbericht

Vanaf april: Veldhuis & Kemper teamcaptains in Showcolade bij MAX gepresenteerd door Edsilia Rombley

In deze nieuwe spelshow Showcolade is Huize van Wely chef patissier Robin Hoedjes één van de drie chocoladespecialisten! Zeker kijken dus! Vanaf zondag 18 april 2021 om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Omroep Max 17-03-2021


Lees hier het persbericht

Omroep Max zet chocolade op het net: Showcolade – met Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden

"Omroep Max heeft de smaak te pakken van bakprogramma's. Na het succesvolle Heel Holland Bakt zet de omroep nu chocolade op het net: Showcolade. Een spelprogramma waarin toppatissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden chocolade-illusies creëren.'

Bakkerswereld 17-03-2021


Lees hier het artikel
(voor abonnees)

11 X BESTE PATISSERIE ZAKEN IN AMSTERDAM DIE JE WILT KENNEN VOOR GEBAK

Een fijn overzicht met tips waar je de lekkerste taarten en goddelijk gebak scoort in Amsterdam.

"Ik noem Huize van Wely altijd liefkozend de taartjes juwelier. Zo mooi en zo lekker!"

yourlittleblackbook.me 19-01-2021


Lees hier de tip

9X TAART BESTELLEN IN HAARLEM

"Of het nu een verjaardag, babyshower, bruiloft, jubileum, geboorte of een ander hoogtepunt is; bij een feestje hoort taart. En dan het liefst zo’n Instagram-waardig exemplaar dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook zo smaakt. Maar waar bestel je die in Haarlem? Wij hebben de beste (en lekkerste) opties voor je op een rij gezet. Deze zet je zeker met trots op tafel!"

"De winkel van deze patisserie, chocolaterie en glacerie zit in de Zijlstraat, maar de heerlijke taarten zijn ook gewoon te bestellen via hun webshop. Van champagnetaart tot chocolade fleur de sel en luchtig hazelnoot-schuimgebak: alle taarten zijn plaatjes en van geweldige kwaliteit."

haarlemcityblog.nl eten en drinken Haarlem 12-02-2021


Lees hier de blog

Marsepeinen Valentijnsbeer van onze marsepeinspecialist Esther van Vliet

Marsepein, marsepein en nog eens marsepein. Dat gaat de laatste twee maanden van het jaar bijna dagelijks door de vingers van Esther van Vliet, patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. Marsepein is niet alleen met Sinterklaas en kerst een populair product maar ook voor andere feestelijke dagen zoals Valentijnsdag. Maak bijvoorbeeld eens een marsepeinen Valentijnsbeer. ‘Marsepein is veelzijdig: je kunt er stukwerk voor taarten van maken of het als vulling in bonbons gebruiken. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.’

Bakkerswereld | editie 12-2020


Lees hier het recept (exclusief voor abonnees)

DE LEKKERSTE MACARONS VAN AMSTERDAM

In dit artikel de 3 beste hotspots om jouw macarons te kopen in Amsterdam!

"Voor veel mensen hoeft de naam ‘Huize van Wely‘ geen verdere introductie. Ze staan bekend om hun ambachtelijke gebakjes die door heel het land bekend zijn. Echter zijn hun macarons ook van hoge kwaliteit. De macarons zijn luchtig, knapperig en goed van smaak. De kennis en expertise van Huize van Wely is andermaal bewezen en heeft daarom een plekje verdiend in onze lijst"

amsterdamshots 5-12-2020


Leer hier het artikel

Ook Annika -uit Paulines keuken- viert haar verjaardag met lekkere taartjes van Huize van Wely

"Ik had voor mijn bezoek op zondag lekkere taartjes (petitfours) gekocht bij Huize van Wely in Haarlem. Oh, die zijn altijd zo lekker!"

uitpaulineskeuken.nl blogpost 9-11-2020


Lees hier de blogpost

ETEN EN BORRELEN IN HAARLEM: DIT ZIJN DE 37 LEUKSTE HOTSPOTS

Benieuwd naar de leukste hotspots in Haarlem? Maaike Lut woont zelf al vier jaar in het centrum van Haarlem en heeft haar favorieten op een rij gezet.

"Zin in een gebakje? Dan moet je absoluut bij Huize van Wely zijn."

travelalut.com hotspots haarlem 22-10-2020


Lees hier het artikel

Uw vertrouwde gezicht van Huize van Wely Heemstede neemt afscheid

De Heemsteder | 23 september 2020


Lees hier het artikel

"DEZE CHAMPAGNE CAKE IS DE LEKKERSTE CAKE DIE JE OOIT ZULT PROEVEN"

"Er is echt niets van deze patisserie dat ik niet lekker vind, maar het allerlekkerst vind ik toch wel de champagne cake, die gemaakt wordt in samenwerking met het beroemde champagnehuis Moët & Chandon." "Kan het decadenter? Jawel; met een glas champagne erbij."

"Geloof me: hier wil je echt zo snel mogelijk je tanden in zetten. En daarna hoef je nooit meer te stressen over wat je cadeau moet geven aan dat pas getrouwde stel, die lieve buurvrouw die je planten water heeft gegeven toen je weg was, die zwangere vriendin en wat je moet trakteren op je werk als iedereen weer op kantoor is."

favorflav.com Food Story 29-08-2020


Lees hier de recensie

Recept Voorjaarstaartje van Robin Hoedjes

Bakkers in bedrijf | editie 4-2020


Lees hier het recept

Zo zorgt Huize van Wely ervoor dat jij een fantastische paasbrunch op tafel zet

indebuurt Haarlem 4-4-2020


Lees hier het artikel

Nu ook in Haarlem: waanzinnige chocoladecreaties van patissier Joost

indebuurt Haarlem 19-12-2019


Lees hier het artikel

Met benoeming tot directeur van Huize Van Wely kwam een jongensdroom uit van Voorhouter Joost Rotteveel

Leidsch Dagblad 30-11-2019


Lees hier het interview

Huize van Wely: ambachtelijk genieten in Zijlstraat

Haarlems Weekblad 20-11-2019


Lees hier het persbericht

Huize van Wely geopend in Haarlem

Bakkerswereld 19-11-2019


Lees hier het persbericht

‘Ik proef alles. Bang dicht te slibben ben ik niet, want patissier zijn is fysiek heel zwaar.’

FD Persoonlijk 18-11-2019


Lees hier het interview

NIEUW! HUIZE VAN WELY: PATTISERIE, CHOCOLATERIE EN GLACERIE

Haarlem City Blog 13-11-2019


Lees hier de blog

Oe la la! Patissier Huize van Wely opent een winkel in Haarlem en dit wil je weten

indebuurt Haarlem 19-09-2019


Lees hier het artikel

"De champagnecake van Huize van Wely is top of the bill"

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Huize van Wely.

"Geen twijfel over mogelijk: dit is de hoogst mogelijke kwaliteit in patisserie die je in deze stad kunt krijgen. De macarons, acht verschillende smaken in een langwerpig doosje, lijken zo uit Parijs te zijn gekomen. De balans tussen de knapperige buitenkant, het chewy ‘voetje’ en de zachte vulling is hemels."

"We sluiten af met de showstopper: champagne, maar in de vorm van een cake. Amandelbiscuit met laagjes witte chocolade-champagne-ganache, daaromheen amandelmarsepein en een buitenjasje van pure chocolade. Ja, dit is de duurste cake die ik ooit at. En ook de lekkerste. Schaam ik me daarvoor? Absoluut niet."

Het Parool Bezorgtest Monique van Loon 09-08-2019


Lees hier de recensie

Onze patissier Lotte van Gorp biedt prinses Beatrix een gebakje aan

Het is een traditie dat de winnaars van de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard, die Lotte vorig jaar in oktober heeft gewonnen, een moederdaggebakje mogen aanbieden aan de prinses in Paleis Noordeinde. Prinses Beatrix is de beschermvrouwe van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging.

10 Mei 2019 was het zo ver; als thema hebben de drie patissiers Hollandse Meesters gekozen. Lotte: "Ik hoorde op de radio dat prinses Beatrix een van de grootste kunstverzamelaars van het land is, vandaar de keuze." Lotte zelf heeft haar gebakje geïnspireerd op het schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer

Lees ook: Hollandse Meesters centraal bij aanbieding Moederdagtaart 10-05-2019


Lees hier het artikel (voor abonnees)

Kijkje in onze Patisserie, Chocolaterie én Glacerie

Promofilm Huize van Wely Noordwijk 2018/2019


Bekijk hier het filmpje

Onze patissier Lotte van Gorp wint de Gouden Gard 2018!

Als thema voor haar showtafel heeft Lotte Egypte gekozen; haar tante woont in Egypte en tijdens een reis raakte zij geïnspireerd door de stijl, de kleuren en de smaken van het arabische land. 

Na afloop van de uitslag was Lotte nog was beduusd: “Ik ben hier zo blij mee! De afgelopen
maanden heb ik zoveel getraind. Elke keer je producten laten beoordelen en dan omgaan
met de kritiek die er komt. Daar ben ik echt beter van geworden. Ik wil dan ook al mijn
collega’s van Huize van Wely en mijn familie bedanken”.

De showtafel bestaat uit een prachtig gedetailleerd -geheel eetbaar- showstuk en identieke desserttaarten, gebakjes, friandises en bonbons; alles vakkundig gemaakt met het thema in gedachte. 

Gouden Gard 10-10-2018


Lees hier het persbericht

Recept Christmas pistache cake -Robin Hoedjes

Bakkers in Bedrijf 12-2017


Lees hier het recept

Zeven goede patisserieën in Nederland

"Voor alle zoetekauwen en échte liefhebbers van taartjes en koekjes: dit zijn de patisserieën waar je echt een keer geweest moet zijn." Met op 1 Huize van Wely: "Sinds 1922. De eerste winkel werd geopend aan de Hoofdstraat 88 in Noordwijk aan Zee. Hun slogan is: ‘Even mooi als heerlijk.’ Bijzonder is het grote assortiment ijstaarten."

Margriet online lifestyle magazine 5-5-2016


Lees hier het artikel

Onze patissier Robin Hoedjes wint de 1e prijs bij Dutch Pastry Award 2015!

Het thema van dit jaar was sciende fiction en Robin maakte o.a. een expressief chocoladeshowstuk van een buitenaardse vrouw.

"De jury – bestaande uit leden van het Patisserie Team – roemt de inbreng van Hoedjes die ze omschrijven als ‘sterk, strak en vaktechnisch op het juiste niveau’. De winnaar is dolblij met de titel. Niet alleen de vakjury wees Hoedjes als winnaar aan, ook de bezoekers van Bakkersvak mochten hun stem uitbrengen. Ook de publieksprijs ging naar de patissier van Huize van Wely."

Robin mag zich de beste patissier van Nederland noemen en verdient daarbij zijn plek bij het Nederlands Patissiserie Team. 

Dutch Pastry Award 10-03-2015

Lees hier het portret van de winnaar | Bakkerswereld juni 2015


Lees hier het persbericht

Blijf op de hoogte!

2019 © Huize van Wely, since 1922 | Creatie & Realisatie The MindOffice