0

Ons verhaal

Sinds 1922 -100 jaar- staat Huize van Wely voor vakmanschap en kwaliteit. Met de beste ingrediënten maken onze toppatissiers, -chocolatiers en -glaciers de meest exclusieve lekkernijen. U kunt bij ons terecht voor o.a. taarten, gebakjes, koekjes, bonbons, truffels en ijs. 

Alle producten van Huize van Wely worden stuk voor stuk, met oog voor detail, op een ambachtelijke wijze gecreëerd in de keukens te Noordwijk aan Zee. Jarenlange expertise heeft zich vertaald in een ruim assortiment, waar wij allen trots op zijn en waar wij u graag kennis mee laten maken. 

Huize van Wely heeft vijf winkels in Nederland: Noordwijk, Heemstede, twee winkels in Amsterdam en sinds 2019 ook in Haarlem. Tevens zijn er twee winkels in Jakarta, Indonesië.

Lees meer over de geschiedenis van Huize van Wely in de tijdlijn hieronder.

2023

Lancering Jubileumboek


Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan, lanceert Huize van Wely een jubileumboek: 100 jaar Meesterschap

Lancering Jubileumboek

2023

Hofleverancier


Op 24 oktober 2023 is Huize van Wely vereerd met de Koninklijke onderscheiding van Hofleverancier

Hofleverancier

2022

Viering 100-jarig bestaan


Huize van Wely viert 100 jaar patisserie

Viering 100-jarig bestaan

2019

Opening winkel Haarlem


In november 2019 is de 5e winkel geopend in hartje Haarlem op de Zijlstraat 95.

Opening winkel Haarlem

2017

Robin Hoedjes benoemd tot Chef Patissier


Robin vervult sinds 2017 de rol van Chef Patissier. In 2014 is hij begonnen bij Huize van Wely en in 2015 heeft hij de Dutch Pastry Award gewonnen, wat geresulteerd heeft in een lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team!

Robin Hoedjes benoemd tot Chef Patissier

2016

Joost Rotteveel benoemd tot directeur


Joost mag zich sinds 2016 de directeur van Huize van Wely in Nederland noemen, na ruim vijf jaar de rol van Chef Patissier te hebben vervuld. Al vanaf zijn vijftiende is hij werkzaam in de keukens van Huize van Wely en gedurende zijn carrière heeft hij verschillende prijzen op zijn naam mogen zetten; vijf keer achtereenvolgend Nederlands kampioen patisserie en zijn grootste overwinning: Europees kampioen patisserie 1988 in Italië en in datzelfde jaar werd hij derde op de wereldkampioenschappen patisserie in Duitsland!

Joost Rotteveel benoemd tot directeur

2013

Overname door mevrouw Tjiptobiantoro-Oey


Vanaf 2013 is mevrouw Tjiptobiantoro-Oey uit Indonesië eigenaar van Huize van Wely. De familie kwam, tijdens het vele reizen naar Nederland, in aanraking met de chocolade van Huize van Wely. In 1997 was de eerste vestiging in Jakarta geopend en inmiddels zijn er twee Huize van Wely winkels –en een shop-in-shop winkel- gevestigd in Jakarta, Indonesië.

Overname door mevrouw Tjiptobiantoro-Oey

2008

Opening winkel Heemstede


In maart 2008 is de Huize van Wely winkel geopend in Heemstede Aerdenhout op de Zandvoorteslaan 163.

Opening winkel Heemstede

2000

Opening winkel Gelderlandplein te Amsterdam


In mei 2000 is de Huize van Wely winkel geopend in Amsterdam Buitenveldert op het Gelderlandplein 173.

Opening winkel Gelderlandplein te Amsterdam

1992

Opening winkel Beethovenstraat te Amsterdam


In april 1992 is de Huize van Wely winkel geopend in Amsterdam Oud-Zuid op de Beethovenstraat 72.

Opening winkel Beethovenstraat te Amsterdam

1970

Overdracht aan zoon Pieter Booij


In 1970 werd Huize van Wely overgedragen aan zoon Pieter Booij, die bezeten is van het vak patisserie en chocolaterie. Onder leiding van de heer Booij, grondlegger van het Huize van Wely van nu, groeide het bedrijf sterk en kreeg het internationale bekendheid.

Door zijn innovatieve visie op het gebied van zowel producten als presentatie als klantenbenadering, pionierde Huize van Wely in een land dat nauwelijks kennis had gemaakt met patisserie.

Overdracht aan zoon Pieter Booij

1950

Overname door Cees Booij


In 1950 kwam Huize van Wely in handen van de familie Booij. Cees Booij, de vader van Pieter Booij, had net als Van Wely een banketbakkerij, gevestigd in Wormerveer. Toen zijn bedrijf afbrandde, kocht hij in 1950 Huize van Wely dat op dat moment te koop stond vanwege het overlijden van meneer Van Wely in 1949. Een voorwaarde van de weduwe Van Wely was dat de naam behouden zou blijven.

Overname door Cees Booij

1922

Opgericht door meneer Van Wely


De grondlegger en naamgever van Huize van Wely opende in 1922 de deuren van de banketbakkerij in de Hoofdstraat van Noordwijk aan Zee, waar Huize van Wely tot op heden nog altijd gevestigd is.

Opgericht door meneer Van Wely

Blijf op de hoogte!

2019 © Huize van Wely, since 1922 | Creatie & Realisatie The MindOffice