0

WAT IS DE HOUDBAARHEID VAN ONZE PRODUCTEN?

Hieronder kunt u informatie vinden over de houdbaarheid van onze producten. Hierbij geven wij u tevens bewaaradvies om te zorgen dat de producten het beste tot zijn recht komen. Alle Huize van Wely producten smaken het beste op kamertemperatuur.

Hoe kunt u onze producten het beste bewaren?
De vuistregel is: bewaar onze producten thuis hoe deze ook in onze winkel geëtaleerd staan, in de schappen, koeling of diepvries.

Op onze voorverpakte producten staat een THT-datum (‘tenminste houdbaar tot’). Tot deze houdbaarheidsdatum garanderen wij de kwaliteit. Na deze datum kan het product vaak nog wel genuttigd worden echter kan de kwaliteit of smaak afgenomen zijn. Gebruik uw zintuigen om te beoordelen of het product nog geschikt is om te nuttigen.

taarten en gebak
Onze taarten en gebak zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voor de producten waar verse slagroom in verwerkt is, zoals de slagroomtaart, Weense kersentaart en tompouce, adviseren wij u om deze op de dag van aankoop te nuttigen.

cakes
Bewaar onze cakes verpakt op een koele plek. Onze gevulde cakes zijn ongeveer 1 maand houdbaar na aankoop, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
U kunt de cakes, onaangesneden, zo'n 2 maanden bewaren in de vriezer. Hierbij is het wel belangrijk dat u de cakes langzaam laat ontdooien in de koelkast.

koek
Ons koekassortiment dient buiten de koelkast in een gesloten verpakking bewaard te worden, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

macarons
Na aankoop kunt u onze macarons zo'n 10 tot 14 dagen in de koelkast bewaren, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

confituren
Een pot confituur kan ongeopend buiten de koelkast bewaard worden, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na openen is de jam beperkt houdbaar en dient de pot in de koelkast bewaard te worden.

marsepein
De marsepeinen producten kunnen 6 maanden bewaard worden in een gesloten verpakking.

Bewaar onze chocolade niet in de koelkast maar op een donkere plaats. In de koelkast kan de chocolade namelijk wit uitslaan door de vochtigheid.

Pure chocolade is lang houdbaar echter onze gevulde chocoladeproducten, zoals de truffels en bouchées, zijn zo’n 2 maanden na aankoop houdbaar en daarna zal de smaak geleidelijk afnemen.

De ijstaarten en het schepijs vallen onder onze glacerie producten. Wij verpakken onze ijsproducten zorgvuldig in een geïsoleerde verpakking waardoor u wat speling heeft tussen onze winkel en uw vriezer. Eenmaal thuis dient u het ijs in de vriezer te bewaren met een standaard vriestemperatuur van -18 °C of kouder. Zorg dat het ijs niet te zacht is wanneer u het opnieuw invriest anders wordt het hard. Na aankoop is uw ijstaart nog zeker 6 maanden houdbaar in de vriezer, in de gesloten verpakking. Kijk voor de houdbaarheidsdatum van het room- en sorbetijs op de verpakking.

Onze glaciers adviseren om het ijs een half uur voor het nuttigen uit uw vriezer, in uw koelkast te plaatsen (zonder geïsoleerde overdoos). Snijd de ijstaart vervolgens in punten met een groot, nat, warm mes.

kerststol
Bewaar onze stollen verpakt op een koele plek. Onze stollen zijn 2 weken houdbaar na aankoop, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Eventueel kunt u onze stollen ook invriezen.

banketstaaf
Bewaar onze banketstaven verpakt op een koele plek. Onze staven zijn ongeveer 2 weken houdbaar na aankoop, zie de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

macaronskrans
2 weken houdbaar in de koelkast

Blijf op de hoogte!

2019 © Huize van Wely, since 1922 | Creatie & Realisatie The MindOffice